Skip to main content
antalya

Winter in Turkije

Redenen om Antalya in de winter te bezoeken

Als u ons vraagt ​​of u Antalya in de winter zou moeten bezoeken, is ons antwoord een duidelijk ja. Terwijl de kleinere kustplaatsen van november tot april afnemen, gaat het leven in het stadscentrum nog steeds door. Dat is de aantrekkingskracht, veel Turken en expats die in Turkije wonen, reizen daarheen om Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. Dat is een waardig testament.

Er wachten u echter nog veel meer voordelen voor een bezoek buiten het reguliere toeristisch seizoen. Antalya is de op een na populairste vakantiebestemming van Turkije. Hoewel sommigen zeggen dat dit komt door de prachtige stranden, waarvan sommige de beste van Turkije worden genoemd, zeggen we dat diversiteit de belangrijkste kracht is. Toerisme biedt plaats aan iedereen, ongeacht de leeftijd, en dat is het scala aan dingen om te doen, het is de moeite waard om gedurende elke maand te bezoeken. Als je echter nog meer overtuigingskracht nodig hebt, zijn hier onze redenen om het op je reis-bucketlist te zetten.

Redenen om Antalya in de winter te bezoeken

1: Minder drukte
Denk aan minder mensenmassa’s en overal in de rij staan, van het vliegveld tot de receptie van uw hotel, tot het nemen van lokale bussen en uit eten gaan. Minder drukte betekent een snelle, snelle en efficiënte service, waar u ook bent. We bezoeken ook graag lokale bezienswaardigheden en toeristische attracties in de winter omdat we er op ons gemak van genieten terwijl we de zomerse drukte vermijden.
2: geld besparen
Bezoek van juli tot september en hotels rekenen premium tarieven omdat het het hoogtepunt van het toeristische seizoen is. Maar in de winter profiteert u van de schommelende seizoensprijzen, wanneer hotels hun kamers tegen spotprijzen verkopen. Dit geldt ook voor restaurants en winkels die in deze maanden exclusieve deals hebben om klanten aan te trekken.
3: Het prachtige weer van Antalya
Antalya verslaat plaatsen als Istanbul en de Egeïsche kust in de winter omdat het verschillende klimaat een paar graden warmer is. Wat betekent dit? Nou, er zijn meer dagen om in de zee te zwemmen, te genieten van koelere avonden en erop uit te trekken. Denk aan 300 dagen zon per jaar.
4: Kom er via de luchthaven
De luchthaven van Antalya is de nummer één toeristische hub van Turkije. Het hele jaar geopend; het ontvangt nog steeds vluchten uit plaatsen als Duitsland, het VK en Rusland. Met vele onderscheidingen voor efficiëntie en passagiersverkeer, vindt u nog steeds goedkope vliegtickets om er te komen. Om echter over de weg te komen, gaan frequente en schone busreizen vanuit veel plaatsen in Turkije daarheen.
5: een ander gezicht voor zijn cultuur
Waar je ook heen gaat in Turkije, de winter geeft een ander gezicht aan zijn cultuur en eeuwenoude tradities. Denk aan straatverkopers die geroosterde kastanjes leuren, en het traditionele winterdrankje Salep, gemaakt van orchideeën en Boza, beide aloude dranken uit Turkije.
6: Ga skiën in de winter
Het unieke geografische landschap van Antalya leidt tot een divers landschap waar u ’s ochtends kunt skiën en’ s middags kunt zwemmen. Het skiresort Saklikent van Saklikent ligt op de noordelijke helling van Bakirlidagi in het Taurusgebergte Beydaglari. Na het skiën op de hellingen, kom je terug naar de kustlijn voor een heerlijke temperatuur van 15 tot 20 graden en een duik in de zee.
7: Plaatsen om te bezoeken
Wat iedereen wil weten, is of er nog voldoende dingen te doen en te bezoeken zijn. Het antwoord is ja en hier zijn een paar suggesties om uw dag mee te vullen.
Oude stad van Kaleici: de poort van Hadrianus weerspiegelt de Romeinse overheersing en markeert de ingang van de oude stad en een prachtige verzameling oude Ottomaanse huizen, restaurants aan de haven en moskeeën.

Welk Hotel?

Niet alle hotels zijn open in de wintermaanden. O.a. het Delphin diva wel.