Skip to main content
Antalya

Tips voor reizen naar Antalya en Belek

Tijdens een vakantie in Turkije wisselen zwemplezier en culturele ervaringen elkaar af. Lees de volgende tips voor een ontspannen reis naar Antalya. Waar zijn de beste stranden, de mooiste buurten en de meest interessante bezienswaardigheden in Antalya en Belek? Met onze tips reis je naar lange witte stranden, idyllische baaien, oude locaties, unieke natuurlijke schoonheden en pulserende centra. Voor cultuurliefhebbers, natuurliefhebbers, watersporters en zonaanbidders is er veel te ontdekken.

Tips voor reizen naar Antalya, de “Parel van de Turkse Rivièra”

Insiders zijn enthousiast over de charme van de oude binnenstad van Kaleici. Midden in het doolhof van smalle straatjes en schilderachtige huizen kijk je neer op de stad, trendy cafés als de Pupa of de Demlik met een gezellige binnentuin roepen een mediterraan leven op. Vanuit de oude stad gaat het de helling af naar de oude haven, langs de typische Lokantas – traditionele kookwinkels, waar heerlijk eten vers en snel wordt bereid. Voor nachtbrakers is er Club Arma in een oude scheepswerf aan de haven, met verse vis en coole muziek. Het mooiste strand van de stad is het 8 km lange Konyaalti met uitzicht op de kliffen en het Taurusgebergte.

Live muziek in het Dora Café in Antalya Beach Park zorgt voor afwisseling. Je moet zeker het Archeologisch Museum van Antalya bezoeken met de rijkste schatten van Turkije.

De Iskele Camii-moskee gebouwd over een bron is ook zeker de moeite van het bekijken waard.

Cultuur en natuur aan de Turkse Rivièra

Iedereen die geïnteresseerd is in de oudheid, moet tijdens zijn strandvakantie in Antalya of Belek een omweg maken naar het Güllük-Dagi-Termessos National Park en de ruïnes van de oude stad Termessos op een hoogte van 1.000 tot 1.400 m bezoeken. Bezoekers zijn altijd enthousiast over dit “arendsnest” midden in de ongerepte natuur. In het oude amfitheater van Aspendos, een van de best bewaarde arena’s ter wereld, worden in de zomer openluchtoperafestivals gehouden. Adrasan wordt aanbevolen voor natuurliefhebbers: twee rotsachtige landtongen steken hier de zee in en laten de baai lijken op een diepblauw meer. Er zijn geen hotels in het natuurreservaat Patara, aangezien het 12 km lange, fijne zandstrand wordt beschermd als broedgebied voor zeeschildpadden.

Hotels

Er is natuurlijk niet slechts één goed hotel in Antalya, er zijn er honderden in dit gedeelte van Turkije.

Toch willen we er graag twee aanbevelen. Beide hotels waar we al diverse keren geslapen en gegeten hebben. Dat zijn Miracle Resort Lara, en hotel Fame Residence Lara. Beide in het sattige kustdorpje Lara, net buiten Antalya.