Skip to main content

Letselschade, wie betaalt dit?

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die je oploopt als jij door toedoen van een ander verwondingen hebt opgelopen. Het hoeft hierbij niet altijd om fysieke verwondingen te gaan. Ook als jij psychische problemen hebt opgelopen door de acties of nalatigheid van een ander hebben we het over letselschade. Als je gewond bent geraakt of mentale problemen overgehouden hebt aan een gebeurtenis is dit al erg genoeg, maar er komen ook nog eens financiƫle kosten bij krijgen. De hulp die je nodig hebt kost natuurlijk geld. Als je door de gevolgen van een dergelijke gebeurtenis ook nog eens inkomen misloopt is dit al helemaal vervelend. Als je letselschade Utrecht oploopt kan je het beste zo snel mogelijk een goede advocaat opzoeken.

Wie is er aansprakelijk voor de schade?

Wie er aansprakelijk is voor de schade ligt natuurlijk helemaal aan de omstandigheden waarin het letsel opgelopen is. Bij een ongeluk in het verkeer is de partij die de verkeersregels genegeerd heeft in principe natuurlijk aansprakelijk. Tijdens het werken moet een werkgever er alles aan doen om ervoor te zorgen dat een werknemer in veilige omstandigheden werkt. Als dit niet op de juiste manier gebeurd dan is de werkgever nalatig geweest. Natuurlijk moet er in alle situaties wel bewezen worden dat de andere partij aansprakelijk is. Om dit te kunnen bewijzen heb je de hulp van een goede letselschadeadvocaat nodig.

Hoe groot is de kans dat je de schade vergoed krijgt?

Als je letselschade oploopt maak je kosten. De aansprakelijke partij moet deze kosten volgens de wet vergoeden. Natuurlijk moet je nog wel bewijzen dat deze partij volgens de wet ook echt aansprakelijk is. Hoe makkelijk dit te bewijzen is ligt aan de omstandigheden van het ongeluk. Een advocaat kan je meer vertellen over hoe groot de kans op succes is in jouw geval. Toch zijn er wel bepaalde richtlijnen. Zo krijg je als je als fietser aangereden bent door een auto eigenlijk altijd wel een deel van de schade vergoed, zelfs als jij aansprakelijk bent.

Wat moet er allemaal vergoed worden?

Het is belangrijk dat alle gemaakte kosten vergoed worden. Je wilt natuurlijk niet dat jij met de kosten blijft zitten voor iets waar je helemaal niets aan kunt doen. Een goede advocaat kan je helpen om alle kosten op een rijtje te zetten. Kosten die gemaakt worden zijn bijvoorbeeld de medische kosten, maar ook ritjes van en naar het ziekenhuis zijn kosten die je zonder het letsel niet gemaakt zou hebben. Kan jij (een periode) niet meer werken als gevolg van het ongeluk? Dan loop je natuurlijk inkomsten mis. Uiteraard hoort ook dit bij het bedrag dat je dient te ontvangen.

DLSA voor een goede letselschade advocaat

Ben jij nog op zoek naar een goede letselschade advocaat? Dan is Dolderman Letselschade Advocaten een aanrader. Deze advocaat is gespecialiseerd in letselschade. Hier weten ze precies hoe de wet op dit gebied in elkaar steekt. Door middel van een advocaat als deze is de kans dat jij alle kosten vergoed krijgt het grootste.