Skip to main content

Hoe en waar kun je cryptovaluta kopen?

Cryptomunten zijn munten die je online kunt kopen en verkopen. Door de munten te kopen bij een lage koers en weer te verkopen bij een hoge koers kun je geld verdienen. Je koopt de munten online en verkoopt deze zonder dat hier een bank of overheid bij komt kijken. Het handelen met cryptomunten kan dus makkelijk over de hele wereld. Wanneer je cryptovaluta koopt doe je dit volledig anoniem, er is dus niemand die kan zien hoeveel cryptomunten jij hebt.

De verschillende cryptovaluta

Er zijn honderden soorten cryptovaluta. Elk met hun eigen waarde en koers. Er zijn goedkope cryptovaluta verkrijgbaar, maar er zijn ook cryptovaluta waar je een hoop geld voor moet neerleggen. De bekendste cryptovaluta is de Bitcoin. Dit was de eerste cryptomunt en deze is sinds zijn introductie erg in waarde gestegen. Andere bekende cryptomunten zijn Ethereum, Ripple en Litecoin. Wanneer je van plan bent om cryptovaluta te kopen is het belangrijk om je goed te verdiepen in de verschillende munten. Zo kun je zelf bepalen welke je graag wilt hebben.

Hoe kan ik cryptovaluta kopen?

De makkelijkste manier om cryptovaluta te kopen is via een online wisselkantoor. Bekende wisselkantoren zijn BTCdirect en Bitonic. Je maakt hier een account en een wallet aan. Een wallet is een online portemonnee waar je de munten in kunt bewaren. Deze wallet wordt beschermd met een wachtwoord.  Wanneer je een account en wallet hebt aangemaakt kun je de gewenste munten aanschaffen. Je kunt vervolgens makkelijk betalen via iDEAL.

Ik heb het gekocht, en nu?

Voor je besluit om cryptovaluta te kopen is het belangrijk om je eerst te verdiepen in de risico’s. De koersen zijn namelijk niet stabiel en er is zeker kans dat je je geld verliest. Kies je er toch voor om de gok te wagen, dan is het belangrijk om regelmatig de cryptovaluta koers te checken. Zo weet wanneer een goed moment is om te kopen en verkopen. Ook is het belangrijk om het wachtwoord van je wallet goed te bewaren. Wanneer je de inloggegevens kwijt raakt, kun je niet meer bij je cryptovaluta komen en dit zou zonde zijn.