Skip to main content
Creditcards Vergelijken

Creditcards vergelijken voor de beste keuze

Wil je graag een creditcard, maar weet je eigenlijk niet precies welke voor jou geschikt is? Dat is niet zo vreemd, want de keuze is nogal groot. Gelukkig kun je op internet heel gemakkelijk de diverse aanbieders en de verschillende soorten creditcards vergelijken. Dit kun je doen door de websites van een aantal aanbieders te bezoeken, maar er bestaan ook speciale vergelijkingssites. Na vergelijking kun je de creditcard van jouw keuze dan ook meteen online aanvragen.

Visa, Mastercard of American Express

De bekendste aanbieders van creditcards zijn Visa, Mastercard en American Express. De laatste is een beetje een buitenbeentje. Bij American Express dien je namelijk elke maand het openstaande saldo te voldoen. Bij de meeste andere creditcardaanbieders kun je het openstaande bedrag doorgaans ook in termijnen aflossen.

Creditcard bij je betaalrekening

Behalve de drie genoemde maatschappijen kun je tegenwoordig ook bij vrijwel elke bank een creditcard aanvragen. Voorwaarde hierbij is wel dat je ook een betaalrekening bij deze bank hebt. Ben je nog geen klant bij de bank van je keuze, dan zal je dus een rekening moeten openen. Voordeel is wel dat een bank over het algemeen geen extra kosten voor het gebruik van een creditcard in rekening brengt. Je kunt een creditcard gewoon gratis aanvragen bij je betaalrekening.

Creditcard ondanks BKR-registratie

Heb je, net als een paar miljoen andere Nederlanders, een negatieve registratie bij het BKR, dan is de kans dat je een creditcard kunt krijgen vrijwel nihil. Toch zijn er mogelijkheden. Je kunt namelijk tegenwoordig ook een prepaid creditcard aanvragen. Hierbij zet je zelf geld op je creditcard. Je kunt dan gewoon van alle voordelen van een creditcard gebruik maken, maar sluit geen krediet af. Er zal dan ook niet naar je BKR-status worden gekeken.

Creditcard met hoge bestedingslimiet

Er bestaan ook speciale creditcards met een extra hoge bestedingslimiet. Vaak worden deze aangeduid als ‘gold’ of ‘platinum’ creditcards. Deze creditcards zijn ideaal wanneer je bijvoorbeeld voor langere tijd in het buitenland verblijft. Ze zijn over het algemeen duurder dan de gewone creditcards, maar bieden ook meer voordelen, zoals betere en langduriger dekking van de verzekering en meer extra’s.

Wil je liever geen normale creditcard omdat je nog rekeningen hebt openstaan? Kies dan voor een prepaid creditcard. Met deze kaart kun je d.m.v. opwaarderen alsnog betalingen doen op het internet of op vakantie.