Skip to main content
OpProef

Besparen met een proefabonnement

Besparen met een proefabonnement is misschien niet waarvoor een abonnement op proef is bedoeld, maar het wel en methode waar je toch wel een hoop geld kunt besparen op de kosten voor een dagelijkse krant of op de abonnementsgelden voor een tijdschrift.

We moeten er dan natuurlijk wel bij vermelden dat het je niet zoveel moet uitmaken welke krant je wilt lezen, en al helemaal niet welk tijdschrift je leest.

Sommige tijdschriften kennen immers geen, of nauwelijks bladen die nagenoeg hetzelfde zijn.

Wat is een proefabonnement

Een proefabonnement is eigenlijk bedoeld om tijdelijk een abonnement te nemen op een week, maand-, of dagblad. Gedurende het proefabonnement kun je als lezer dan rustig bekijken of het blad wel aan je verwachtingen voldoet, zonder dat je daar een duur abonnement voor hoeft af te sluiten.

De duur van het proefabonnement is vaak een maand of zes weken.

Bevalt het niet, dan hoef je verder niets te doen. Het tijdelijke abonnement stopt automatisch aan het einde van de proefperiode.

Bevalt het wel, dan kun je het tijdelijke abonnement omzetten in een normaal abonnement, en ga je voortaan de normale prijs betalen.

Er zijn echter mensen die het verder niet uitmaakt welke krant ze bijvoorbeeld lezen. Ze sluiten een proefabonnement af, en na het aflopen van de proefperiode, nemen ze een proefabonnement op een andere krant. Overigens hebben de meeste kranten de regel dat je alleen een proefabonnement kunnen afsluiten, als er een jaar of twee jaar geen proefabonnement werd afgenomen.

Daar is het echter niet voor bedoeld, en sommige kranten en tijdschriften zullen soms het proefabonnement weigeren, als ze in de gaten hebben dat iemand puur voor deze reden een dergelijk abonnement wil afsluiten.

Een andere goede methode om op het abonnementsgeld te besparen, maar dat gaat meestal niet op bij week- en maandbladen, is het lezen van een gratis krant. Deze hoef je nooit op proef te nemen, omdat de krant altijd gratis is.

Dergelijke kranten worden vaak uitgedeeld bij onder andere de grotere stations.

Een gedachte over “Besparen met een proefabonnement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *