Skip to main content
Bedrukte Mokken

Bedrukte Mokken

Op een simpele manier reclame maken zonder dat daar een groot budget voor nodig is, is niet altijd even makkelijk in een wereld waarin het enige dat lijkt te tellen de televisie en het internet is. Het zijn juist dit soort relatiegeschenken die bij bedrijven hoge ogen gooien. Mokken waar bijvoorbeeld iedere dag weer koffie of thee in wordt gedronken.

Steeds meer kranten klagen immers over teruglopende reclame-inkomsten, terwijl op het internet alleen reclame maken op sites met heel veel bezoekers nog rendabel is, om maar te zwijgen over de prijs die betaald worden voor televisiereclame.

Waar moet je als midden en klein bedrijf nu nog reclame maken zodat je als bedrijf de nodige aandacht kan krijgen en je reclame of bedrijfsnaam regelmatig gezien wordt?

De oplossing is eigenlijk heel simpel, het weggeven van gadgets of gebruiksvoorwerpen die regelmatig gebruikt worden, en waarop potentiële klanten telkens weer bij gebruik de naam of het logo zien.

Dat is natuurlijk wat anders dan reclame met bewegende beelden of op de radio, maar werkt prima als je daarmee meer naamsbekendheid wil krijgen.

De oplossing is dus eigenlijk heel simpel, een redelijke hoeveelheid bedrukte voorwerpen gebruiken en weggeven aan potentiële klanten. Voorbeelden kunnen bedrukte pennen zijn, of in ons natte klimaat het weggeven van bedrukte paraplu’s.

Ook een goede oplossing, is het bedrukken van mokken. Neem je hier lekker drinkende mokken voor zal de potentiële klant bij iedere slok de naam en het logo van het bedrijf zien. Dat is een manier van reclame maken die enerzijds niet veel hoeft te kosten, maar anderzijds op den duur de naamsbekendheid zal verhogen.

Het mooie aan deze manier van reclame maken is de relatief lage kostprijs, vanaf een paar dubbeltjes tot aan een paar euro per bedrukte mok. Niet te vergelijken dus met bijvoorbeeld reclame maken in het lokale weekblad, dat bijna niet gelezen wordt en alleen effect gaat geven als de reclame regelmatig herhaald wordt.

Belangrijk is dus wel dat de mokken die aan potentiële klanten weg gegeven worden, mooi zijn, en vooral lekker drinken. De mok moet natuurlijk wel vaker gebruikt worden om resultaat te geven.