Baby’s en auto’s: hoe kies ik de beste verzekering?

Wanneer je een baby hebt gekregen is een auto geen overbodige luxe. Je wilt met een kleintje niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer of de fiets. Je wilt in alle rust kunnen reizen met je kleintje en daarom is een auto ideaal. Echter is het wel belangrijk dat je een goede autoverzekering afsluit wanneer je een kleintje hebt. In dit artikel vertel ik hier alles over.

De dekking

Een auto is in Nederland verplicht om minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. Deze dekking vergoedt echter alleen de schade die je met je auto bij anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen auto wordt dus niet vergoed. Je kan ervoor kiezen om een betere verzekering te nemen. Je kan hierbij kiezen uit twee type verzekeringen:

  • WA+ beperkt casco, hierbij ben je onder andere verzekerd voor diefstal, brand-, ruit en stormschade. Schade die je zelf veroorzaakt wordt hierbij echter niet vergoed.
  • WA allrisk verzekering, hierbij wordt ongeveer alle schade aan je auto vergoed.

Een baby

Wanneer je een baby krijgt kan je een aanvullende auto verzekering bij zwangerschap nemen. Er zijn twee aanvullende verzekeringen die erg handig zijn. Ten eerste is een schadeverzekering voor inzittenden erg handig. Deze verzekering dekt namelijk de schade van de bestuurder en de inzittenden bij een ongeval. Zeker met een klein kind in de auto is deze verzekering erg geruststellend. Hiernaast is een rechtsbijstand motorrijtuigen ook erg handig. Je kan hiermee juridische hulp krijgen wanneer het onduidelijk is wie het ongeluk heeft veroorzaakt.

Over het algemeen is het dus erg belangrijk dat je een goede autoverzekering afsluit wanneer je met een kind gaat reizen. Zoek je nog een goede autoverzekering? Bekijk hier de autoverzekering van Allianz Direct!