Skip to main content

Aandachtspunten bij het kiezen van je zorgverzekering

Zoals je vast wel weet ben je als Nederlander verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt, zoals het woord al verklapt, de kosten voor medische zorg die je kan oplopen. Iedereen in ons land moet deze verzekering afsluiten, aangezien de overheid niet wil dat de mensen niet de zorg krijgen waar ze recht op hebben omdat ze dit niet zouden kunnen betalen. Iedereen betaalt dan ook een maandelijkse premie aan zijn zorgverzekering zodat alle kosten gedekt willen worden. Om zeker te zijn dat je niet te veel betaalt voor je zorgverzekering, moet je regelmatig je zorgverzekering vergelijken met de concurrenten op de markt. Wanneer je dan je zorgverzekering 2021 gaat kiezen, moet je wel rekening houden met een aantal aandachtspunten.

Aanvullende zorgverzekering

Veel mensen weten niet precies welke kosten allemaal door hun zorgverzekeraar gedekt worden. Het verplichte deel van de zorgverzekering, die veel mensen dus kiezen, dekt namelijk alleen de kosten van noodzakelijke zorg. Hierbij kan je dus denken aan een bezoekje aan de huisarts. Extra kosten voor zorg, zoals de fysio of tandarts, worden dus niet door jouw zorgverzekering vergoed. Om ook deze kosten vergoed te hebben is het belangrijk dat je een aanvullende zorgverzekering kiest. Hierdoor wordt je maandelijkse premie natuurlijk hoger, maar ben je wel tegen meer kosten gedekt.

Eigen risico

Iedereen is verplicht om een bepaald bedrag aan eigen risico te betalen. Dit eigen risico heeft een minimum die opgesteld is door de regering. Echter kan je er zelf voor kiezen om dit eigen risico te verhogen, waardoor je premie lager wordt. Echter kan je dan natuurlijk wel voor flinke kosten komen te staan wanneer je jouw eigen risico moet betalen. Denk hier dus goed over na.