Skip to main content

Zakelijk lenen bij Overstappen.nl heeft vele voordelen

Ben je momenteel een ondernemer en wil je groeien, innoveren of uitbreiden? Dan is een beetje extra financiële ruimte wel erg fijn. Naast spaargeld of een externe investeerder kan een zakelijke lening de ideale oplossing zijn. Zakelijk lenen bij overstappen.nl is een snelle manier om vermogen aan te trekken, zodat je door kan met de bedrijfsplannen. Overstappen.nl helpt je bij het kiezen van een zakelijke lening die past bij jouw bedrijfssituatie.

Financiering voor ondernemers

In veel gevallen kun je een zakelijke lening afsluiten bij je huidige bank. Echter betaal je bij de bank meestal een hogere rente dan wanneer je bij een gespecialiseerde zakelijke kredietverstrekker die aangesloten is bij overstappen.nl een lening afsluit. Om de goedkoopste zakelijke lening te vinden die ook nog qua voorwaarden goed bij jouw onderneming past, kun je de vergelijker gebruiken op de website van overstappen.nl. Door de juiste gegevens in te vullen zie je binnen enkele minuten al een overzichtelijk lijstje met zakelijke kredietverstrekkers die aan jouw eisen voldoen.

Wat is een zakelijke lening? 

Een zakelijke lening is een op maat gemaakt product. De zakelijke lening die je aanvraagt is namelijk altijd afgestemd op het financieringsdoel dat jouw bedrijf voor ogen heeft. Als jij en de gekozen kredietverstrekker het overeen zijn gekomen, dan wordt het gehele bedrag in één keer op je rekening gestort. Vervolgens geeft de looptijd de periode aan dat je het geleende bedrag aflost. Zo zijn er veel ondernemingen die een zakelijke lening aanvragen voor het financieren van verbouwingen, apparatuur, transport en personeel door middel van een zakelijke lening. Doorgaans is een zakelijke lening bedoeld voor een eenmalig grote investering. Het gewenste bedrag ontvang je in één keer, daarna start je direct met aflossen.

Zakelijke lening aanvragen

Nadat je een financieringsplan hebt uitgewerkt en een vergelijking met de vergelijker op de website van overstappen.nl hebt gemaakt, ben je klaar om daadwerkelijk een zakelijke lening aan te vragen. Kijk in alle gevallen altijd nog wel even goed een keer de voorwaarden van je gekozen lening na voordat je de overeenkomst tekent. Zakelijke leningen zijn beschikbaar voor ondernemingen, verenigingen en stichtingen die zijn ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Ten slotte moet het bedrijf ook één van de volgende rechtsvormen bevatten: 

·        Eenmanszaak, oftewel ZZP’ers

·        Vennootschap onder Firma

·        Maatschap

·        Besloten Vennootschap

Zakelijke lening afsluiten met een BKR-registratie

Tegenwoordig ligt een BKR controle voor de aanvraag van een zakelijke lening niet voor de hand en wordt deze uitsluitend uitgevoerd voor de aanvraag van consumptief krediet. Enkel bij een eenmanszaak is je privé BKR ook van belang. Het is dus in veel gevallen mogelijk om zakelijk geld te lenen met een BKR-registratie op je naam. Zakelijke leningen brengen in sommige situaties risico’s met zich mee. In het geval er geen BKR toetsing is uitgevoerd voor je een zakelijke lening afsluit, is er ook geen zicht in welke mate je de aflossingsverplichtingen kan nakomen. Controleer daarom goed je financiële gegevens voor het afsluiten van een zakelijke lening. Wanneer je niet in staat bent om de lening af te lossen gedurende de looptijd, zal er een beroep worden gedaan op het privé vermogen en bezittingen.