Skip to main content
Creditcard

Wat is een creditcard?

Een creditcard is een pas waarmee u aankopen pas achteraf hoeft te betalen. Dit in tegenstelling tot een debetkaart zoals een pinpas, waarbij het bedrag direct van uw rekening wordt afgeschreven. Het principe van een creditcard werkt als volgt; stel u koopt een nieuwe stereo-installatie van €500 die u betaald met uw creditcard. Op dat moment wordt er nog niets van uw rekening afgeschreven. Aan het eind van de maand ontvang u een acceptgiro met daarop het bedrag van €500. Dit dient u binnen 14 dagen betaald te hebben, of u kiest ervoor om gespreid te betalen.

Een creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd. Het voordeel van een creditcard is dat u nooit met contant geld op zak hoeft te lopen. Dit is vooral handig wanneer u in het buitenland bent. Een ander voordeel van een creditcard is dat bij betalingen met een creditcard in veel gevallen geen borg voor bijvoorbeeld de huur van een auto betaald hoeft te worden. Ook zijn de aankopen die met een creditcard gedaan worden automatisch verzekerd. De duur van deze verzekering is afhankelijk van de bank. Zie ook creditcard vergelijken.

Om een creditcard aan te vragen moet u aan een aantal voorwaardes voldoen;

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent woonachtig in Nederland
  • U heeft geen betaalachterstand bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel

4Daarnaast moet u lid zijn van, of in het geval van banken een rekening hebben bij, de instantie die de creditcard verschaft. Voor meer informatie zie creditcard vergelijken.