Patat

Vetvrije knapperige patat

Een paar weken geleden is er een nieuwe schat in mijn keuken verhuisd! Ik wilde al heel lang een heteluchtfriteuse of airfryer en ben deze blijven updaten op mijn Amazon-verlanglijstje. Er zijn nu zoveel verschillende modellen tegen heel verschillende prijzen dat ik niet echt kon beslissen welk model het zou moeten zijn, daarom bleef ik het onderwerp uitstellen. Maar omdat ik momenteel zo in de zoete aardappel frietkoorts zit en de diepvries in de oven pas “oké” zijn, is het onderwerp nu heel acuut geworden.

Wat is de beste airfryer? Na urenlang onderzoek koos ik voor de Philips Airfryer XL. Doorslaggevend was enerzijds de grootte en anderzijds een Facebookgroep waar ik lid van was geworden. Ik kan je alleen maar aanraden om voordat je een keukenapparaat koopt te kijken of er een geschikte groep op Facebook is waar mensen constructief van gedachten kunnen wisselen over het gebruik ervan. Deze groepen zijn vooral blij om nieuwkomers te helpen met advies en actie, evenals vele recepten. En dat maakt het veel gemakkelijker om aan de slag te gaan.

Wat kost een aisfryer?

De prijzen voor een heteluchtfriteuse zijn heel verschillend en beginnen rond de 50 euro. De bekendste en meest populaire heteluchtfriteuses zijn van Princess *, Princess *, Princess * en DeLonghi *, die allemaal verschillende modellen bieden. Ik denk dat het logisch is om op kwaliteit te letten. Voor 70 euro vind je vast en zeker een geweldig model waarmee je knapperige frietjes maakt en lang mooi blijft. Zoals gezegd heb ik zelf gekozen voor de Philips Airfryer XL, waarvan de prijs sterk wisselt, want afhankelijk van het aanbod ligt de prijs voor het model tussen 139,00 en 199,00 euro.

Wat kun je bereiden met de Philips Airfryer?

Deze vraag behoeft een wat uitgebreider antwoord. Ik was zelf verrast hoe veelzijdig de Airfryer kan zijn. Met de Airfryer kunt u:
Bakken (zoete cakes en diepvriesmaaltijden om op te bakken (stokbrood en broodjes)
Frituren zonder veel vet (gepaneerde producten, friet)
Koken (bijv. ‘Eieren koken’)
Gebraden (Bifteki, gehaktballetjes, spek)
Roosteren (kikkererwten als krokant tussendoortje)
Grillen (kip, kippenvleugels)

Hoe bereid je eten met de Philips Airfryer?

De bereiding is in principe heel eenvoudig. Zo doe je de aardappelsticks voor frites – gemengd met slechts een eetlepel olie – in de kookmand van de heteluchtfriteuse, stel je de temperatuur in (180 ° C) en föhn je deze ongeveer 25 minuten. Voor een bijzonder goed resultaat raad ik aan om de mand tussendoor een paar keer te schudden. Afgewerkt!
Het is vergelijkbaar met kippen. Om rook door vetverbranding te voorkomen, raad ik aan een spatscherm te gebruiken.

Waar moet je op letten bij het gebruik van de Philips Airfryer?

Over het algemeen is het gebruik van een heteluchtfriteuse veel prettiger dan het gebruik van een conventionele friteuse met frituurvet. Je bespaart jezelf de lange afkoeling, de geur is minimaal en verdwijnt snel na bereiding.
Aangezien de verwarmingselementen van de Philips Airfryer XL open zijn, moet een spatscherm worden gebruikt bij het bereiden van vet voedsel om rookontwikkeling te voorkomen. Want als het vet tegen de verwarmingsstaven spat, komt er veel rook vrij bij verbranding.
Indien geen reeds voorgebakken producten (bijv. Diepvriesfriet) worden gebruikt, is de geurontwikkeling onschadelijk en verdwijnt snel na enkele minuten of korte ventilatie,
De Airfryer maakt relatief veel lawaai omdat hij continu hete lucht “blaast”. We hebben een open keuken, dus de tv moet soms wat hoger gezet worden als de heteluchtfriteuse in gebruik is.
Het schoonmaken van dit model is super ongecompliceerd, omdat alle onderdelen in de vaatwasser kunnen worden gereinigd. Ik spoel de pan alleen kort uit als er weinig vet is gebruikt.
Welke modellen zijn er bij Philips verkrijgbaar en welk model is geschikt voor wie?