Mondkapjes bestellen online: hier moet je op letten

Als je mondkapjes nodig hebt, dan zijn er voldoende winkels waarin je ze kunt kopen, maar mondkapjes bestellen online is veel gemakkelijker. Je hebt een bijzonder groot assortiment tot je beschikking en je bestelt op een tijd en vanaf een plaats die jou het beste uitkomt. Er zijn geen openingstijden waarmee je rekening moet houden, geen wachtrijen, geen zoektocht naar een parkeerplaats en je hoeft er geen jas en schoenen voor aan. Mondkapjes bestellen online heeft een aantal grote voordelen, maar tegelijkertijd doe je er goed aan de onderstaande punten in de gaten te houden voordat je op de bestelknop drukt.

Mondkapjes bestellen online, maar let op de kwaliteit

Kwaliteit is bijzonder belangrijk als je iets online bestelt. En omdat je het product niet in handen kunt houden, is er ook geen manier waarop je dit met zekerheid kunt zeggen. Er zijn zo veel verkooppunten opgedoken die allemaal met mondkapjes een fortuin proberen te verdienen en jij moet proberen het kaf van het koren te scheiden. We hebben hier 3 tips verzameld waarmee je toch een idee kunt krijgen van kwaliteit als je mondkapjes gaat bestellen online.

1.       Kies een Nederlandse verkoper

Niet alle Nederlandse verkopers zijn automatisch beter van kwaliteit, maar deze weten wel wat er in ons land speelt. En ze weten ook welke mondkapjes wel en niet zijn toegestaan in het openbaar vervoer. Nederlandse verkopers vermelden duidelijk in de productspecificaties of de mondkapjes geschikt zijn voor gebruik in het openbaar vervoer. Wil je echt zekerheid en kwalitatieve mondkapjes bestellen online, dan ga je naar de webwinkel van één van de bekende Nederlandse drogisterijen.

2.       Lees de productspecificaties goed door

Aan de productspecificaties kun je veel zien. Dit zijn de kleine letters die vaak over het hoofd worden gezien als je mondkapjes gaat bestellen online, maar waar je wel veel aan hebt. De afmetingen van het mondkapje zijn belangrijk en deze moeten rond de 24 x 19 centimeter liggen. Dan passen ze de meeste mensen goed. De productspecificaties vertellen je ook hoeveel lagen stof er zijn gebruikt, welke soort stof er is gebruikt en hoe je het mondkapje moet toepassen. Mondkapjes bestellen online doe je niet totdat je duidelijk weet wat je op het punt staat aan te schaffen.

3.       Ga op zoek naar klantenrecensies

Als iemand een slecht mondkapje heeft ontvangen, een defect kapje of een te klein/groot kapje, dan zullen ze hier graag over schrijven. In de klantenrecensies vertellen mensen die al met de verkoper hebben gewerkt je exact hoe deze ervaring is geweest. Ze zullen eerder klagen dan een goede recensie schrijven, maar wil je kwalitatieve mondkapjes bestellen online dan zouden er geen klachten moeten zijn. Let op de aard van de klachten en ook naar de manier waarop de verkoper erop heeft gereageerd en het heeft geprobeerd recht te zetten.

Met deze drie tips weet je exact waar je jezelf mee inlaat en is de kans dat je slechte mondkapjes gaat bestellen online aanzienlijk kleiner.