Skip to main content
Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Uw eigen toekomst kan een als een mistige ochtend zijn; wazig met weinig vooruitgang. Het prat staan op uw eigen loopbaanontwikkeling is daarom van groot belang, ook al zakt de moed u soms in de schoenen. Wees op uw hoede voor uw eigen kritiek, en maak uzelf niet met grond gelijk. Het kiezen van het juiste pad zorgt vaak voor een enorme druk op uw schouders, en dat komt voornamelijk omdat men niet weet wat ze zelf willen. Keuzes voor loopbaanontwikkeling worden vaak gebaseerd op geld of maatschappelijke acceptatie. Kinderen willen al van jongs af aan dokter worden, of astronaut. Dit zijn functies met aanzien, en dat scoort. Maar wilt u dat eigenlijk wel?

Kom uit de sleur

Vaak gebeurt het dat mensen al zo lang in hun sector werkzaam zijn, dat ze niet eens meer doorhebben hoe ongelukkig ze ervan worden. Het is daarom verstandig om bijvoorbeeld een logboek bij te houden. Schrijf op hoe u zich voelt na bepaalde activiteiten die u uitvoert. Dit maakt het inzichtelijk welke aspecten u fijn vindt, en welke niet. Spreek ook eens mensen aan die recentelijk van loopbaan gewisseld zijn. Hun verhalen kunnen u inspireren en uw vuur aanwakkeren.

Verbreed uw horizon

Kijk eens om u heen wat er allemaal beschikbaar is. Hoe verdienen andere mensen hun geld? Is er iets wat u ook leuk lijkt? Alleen door de proberen kunt u erachter komen wat u ligt. Volg eens een workshop of cursus om uw ogen te openen voor nieuwe dingen! Er zijn meer dan genoeg manieren om geld te verdienen én gelukkig te zijn met wat u doet. Loopbaanontwikkeling hoeft niet aan maatschappelijke normen te voldoen.

Meer informatie op het ZZP Blog