Skip to main content
Geld lenen

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld is de landelijke slogan die vast hangt aan financiering door middel van een lening. Er zijn verschillende vormen van leningen. Je hebt het klassiek geld lenen bij de bank, maar ook leasing is een vorm van lenen. In dit artikel willen we een aantal vormen van lenen uitlichten en je hierover meer informatie geven.

Geld lenen bij een bank

Dit is natuurlijk de meest bekende vorm van lenen. Je gaat naar een bank en vraagt om een x bedrag van de bank te kunnen lenen. De bank gaat jouw aanvraag voor een lening bekijken en bij goedkeuring krijg je het bedrag van de bank gestort. Vervolgens heb je een x periode om dit bedrag + rente terug te betalen aan de bank.

Geld lenen voor een hypotheek

Dit is een vorm van lenen waar veel mensen gebruik van maken. Je koopt een huis en gaat op zoek naar een partij waar je een hypotheek kunt afsluiten. Deze partij koopt voor jou het huis en jij betaalt gedurende 30 jaar aan de hypotheekverstrekker een bedrag aan aflossing en rente.

Geld lenen door leasing

Financial lease is een leasevorm die je kunt vergelijken met het lenen van geld. Een leasemaatschappij koopt voor jou een auto en jij betaald de leasemaatschappij hiervoor terug + rente. Het is een lening omdat jij aan het einde van de looptijd eigenaar wordt van de auto.

Geld lenen voor een telefoonabonnement

Heb je een telefoonabonnement waarbij je een telefoon krijgt? Dan kan dit ook een vorm zijn van lenen. De provider heeft voor jou het toestel al betaald en jij betaalt hen nu maandelijks een bedrag terug voor het gebruik van de telefoon. Dit wordt vaak niet verkocht als lenen, maar in de basis is dit ook een aflossing + een rente die je maandelijks betaald.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden van lenen, maar er zijn veel meer manieren van geld lenen die je misschien zelf niet doorhebt. Op welke manier ben jij nu geld aan het lenen?